Slapeloosheid

Insomnia is zowel een symptoom als een aandoening; als symptoom wordt het secundaire insomnia genoemd.

De slapeloosheid wordt veroorzaakt door een ziekte zoals; schildklierafwijking, menopauze, PMS, diabetes, hart-aandoeningen, GERD, IBS, ijzertekort, arthritis, nierziekten, depressies, angst, Alzheimer, ziekte van Parkinson, epilepsie, migraine en slaapapneu.

Slapeloosheid kan ook veroorzaakt worden door; medicatie, caffeine uit koffie of thee, nicotine, alcohol, stress,  grote life-style-veranderingen, slechte slaapgewoonten, overlast, zorgen, reizen, eetgewoonten en het werk-schema.

De eerste aanpak van slapeloosheid, op basis van een goed gesprek;

Regelmaat in dagroutine, stimulantia vermijden, meer bewegen, geen zware maaltijd voor het slapen gaan, comfort in de slaapkamer, rituelen voor het slapen, alleen slapen en intimiteit in bed (geen beeldschermen), regelmaat in het opstaan, slapen in het donker.

In de slaap ontgift het lichaam zich. Slecht slapen heeft zo invloed op dit process. Tegelijkertijd met het aanpassen van de lifestyle;

Totale lichaamsreiniging 30 dagen Tijdens deze 30 dagen 50 miljard probiotica per dag.

Dagelijks: 35 gram vezels per dag uit groente en fruit of 2 maal daags suppleren met een vezelcomplex (5 gram per keer).  Een hoog gedoseerd enzymencomplex 1-3 maal daags bij de maaltijd. Probiotica 2 maal daags 50 miljard bacterien per dag. Omega3-vetzuren met lipase en vitamine D  1 x 1000 mg per dag. Eventueel; suppletie met een vitaminen-B-complex (50 mg) en/of 250 mg magnesium

Write A Comment