Effecten en gezondheidsvoordelen van raw whole food maaltijdvervangers bij verhoogde cholesterol-waarden.

Abstract uit Journal Korean Society Food Science Nutrition. 32(6), 906-912(2003). Dept. of microbiological engineering, Konkun University, Seoul Korea. Erom Life R&D center.

De studie is uitgevoerd om de effecten van raw whole food meals als maaltijdvervanger bij ratten met een verhoogd cholesterolgehalte. De ratten kregen voeding met een hoog cholesterol-gehalte. 1% cholesterol om de cholsterol-waarden te verhogen. Tegelijkertijd kregen de ratten raw whole food maaltdijvervangers te eten (30% van hun voeding werd raw whole food). Na 7 weken werden lever-waarden, bloedvetten en galproduktie onderzocht.

Uitkomsten onderzoek

Een significante verlaging van de totale cholesterol-waarden (TC) in bloed en lever. Omdat cholsterol gebalanceerd wordt door het entero-hepatische systeem (spijsvertering en bloed), de galprodukte en de re-absorptie, werd er een verlaging aangetoond van de cholesterolwaarden doordat er meer gal geproduceerd werd. Er werd een significante verlaging van de cholesterol-waarden aangetoond bij hypocholesterolemie. In vergelijking met de controle groep nam het HDL gehalte toe en verminderde het LDL gehalte.  Raw whole food meals verhogen de uitscheiding van cholsterol.

een pdf-versie van het complete onderzoek kunt u aanvragen bij rinjo@gezondmooislank.nl

 

 

Write A Comment