Het effect van raw whole food maaltijdvervangers op obesitas.

J. community Nutrition 4(2):99-108, 2002. Department of food and nutrition, Hanyang university, Seoul, Korea.

In Korea is belangstelling voor de relatie tussen raw food maaltijden en het voorkomen van chronische ziekten. Deze studie is opgezet om de effecten van een laag-calorisch raw food dieet op obese vrouwen te onderzoeken.

40 Vrouwen (gemiddeld 28 jaar) vervingen gedurende 8 weken 2 maaltijden per dag door raw whole food meals (gevriesdroogde whole foods), totale energie inname tussen 1300 en 1500 kcal per dag. Er werd maximaal 70 kcal extra verbruikt door extra inspanning (sport).

Obesitas – overgewicht nam significant af.

Gewichtsafname – 4,6%, BMI-verlaging -4,6%, Lichaamsvet daalde – 6,2%, totale vetmassa nam af met 10,2%.

Produktie van leptine, LDL en triglyceriden daalde significant.

Sinds 2010 worden raw whole food meals in Nederland gebruikt bij overgewicht en obesitas. Bij regelmatig gebruik (1-2 maaltijden per dag) worden resultaten behaald. Het onderhouden van het streefgewicht kan met 1-2 raw whole food maaltijden per dag of periodiek een correctiedag met 2-3 raw whole food maaltijden per dag.

Een pdf van dit onderzoek is op te vragen bij rinjo@gezondmooislank.nl voor vragen kunt u ook bellen met 055-3672000.

 

Write A Comment