Raw whole foods verminderen de bijwerkingen van chemo-therapie bij muizen

Bron Cancer prevention research, Erom R&D center, Seongnam Korea. (Prev Res 12, 319-328, 2007)

Chemotherapie is een methode om kanker te behandelen door de kankercellen te vernietigen.  De effectiviteit van chemotherapie is op verschillende manieren bewezen. Chemotherapie  veroorzaakt ook een serie aan bijwerkingen doordat het de snel delende cellen in het lichaam aangrijpt. In deze studie is onderzoek gedaan om de bijwerkingen te verlichten door muizen te behandelen met chemotherapie (5-fluorouracil (5-FU) en cisplatin.

Raw whole food heeft een effect tegen het verkleinen van de milt (functie) en tegen het reduceren van RBS’s (rode bloedcellen), WBC’s (witte bloedcellen) en de bloedplaatjes. Ook werd vermindering van bloedvergifitging aangetoond doordat de GPT (glutamate pyruvate transaminase) waarden toenamen.

De overlevingstijd van de muizen met raw whole meals is 90% langer dan de controlegroep met chemo-therapie en een normaal dieet.

Conclusie; raw whole food heeft een verlichtend effect op de bijwerkingen van chemotherapie bij muizen.

Toevoeging; Rinjo Israels 2018. Dit onderzoek is in 2007 uitgevoerd in Korea. Volgend hierop zijn patiënten ondersteund met een dieet van raw whole foods in de klinieken van oncoloog James Hwang.

Post marketing survey (Korea) en consumer feedback(Nederland 2010 – 2017); Raw whole foods gebruikt door patiënten bevestigen de resultaten uit het muizen-onderzoek. Met minder bijwerkingen, in een betere conditie sneller de behandelingen ondergaan.

 

Een copie van het artikel kan opgevraagd worden bij rinjo@gezondmooislank.nl

Write A Comment