Onderzoek raw whole food meals bij lever-vervetting en hyperlipidemie (verhoogde waarden bloedvetten)

Department of food and nutrition Hannam University Daejeon 306-791, Korea en EromLife R&D center Seoul Korea.

Onderzoek met raw whole food meals op leververvetting (NAFLD) en bloeddruk. De proefpersonen kregen 2 raw whole food maaltijdvervangers per dag gedurende en periode van 3 maanden. Het gewicht, de body mass index (BMI) en de bleoddruk waren significant lager.

Chronisch verhoogd waarden aan AST (serum aspartaat aminotransferase), r-GTP (gamma-glutamyl transferase) en ALP (alkaline phosphatase) daalden naar normale waarden. De TC, totale cholsterolwaarden verandereden niet, de triglyceriden waarden daalden. De studie suggereert een positief effect bij patiënten met leververvetting door het verbeteren van het vet metabolisme.

Een pdf van het onderzoek kan opgevraagd worden bij rinjo@gezondmooislank.nl

Hyperlipidemie in combinatie met overgewicht is de voorloper van diabetes type 2 (pre-diabetes). Sinds 2010 worden er in Nederland mensen begeleidt om duurzaam hun cholesterol waarden te verbeteren. Raw whole food meals als onderdeel van een lifestyle verandering zijn succesvol. Als de oorzaak wordt gevonden in lifestyle moet een verandering van de lifestyle onderdeel van de therapie zijn. Voeding doet erg veel, maar de oorzaak moet aangepakt worden.

Write A Comment