Stille ontsteking en depressies

Een stille ontsteking is een chronische laag-gradige ontsteking in het lichaam die je niet voelt of ziet.

Als laag-gradige stille ontstekingen aanhouden kunnen zij verschillen negatieve gevolgen hebben. In feite zijn stille ontstekingen betrokken bij veel en waarschijnlijk alle chronische ziekten.

Antidepressiva met ontstekingsremmers

Een relatief nieuwe ontdekking is de rol die stille ontstekingen spelen bij mentale aandoeningen zoals depressies. Het blijkt dat depressie niet alleen maar “iets tussen de oren” is. In een studie gepubliceerd in Archives of General Psychiatry vonden de onderzoekers verhoogde waarden van CRP, het c-reactieve eiwit (c-reactive protein) een algemeen gebruikte marker voor ontstekingen. De onderzoekers concludeerden dat “verhoogde CRP-waarden geassocieerd waren aan een verhoogd risico op medisch ingrijpen bij depressie”.

De onderzoekers stelden; De resultaten van het onderzoek ondersteunen de gedachte om te interveniëren bij depressie met niet alleen antidepressiva maar om deze te combineren met onstekingsremmende medicijnen. De verwachting is dat er betere resultaten zullen ontstaan.

Symptoom of oorzaak

Maar moet er nu weer een medicijn worden toegevoegd? Of kan er ook gekeken worden naar de oorzaak? Naar het ontstaan van de ontstekingen.

Wat veroorzaakt stille ontstekingen

De oorzaak van stille ontstekingen wordt gevonden in de darmen. Dit is de belangrijkste oorsprong. De ontstekingen ontstaan of door een slecht dieet met teveel suiker en te weinig omega-3 vetten en of door dysbiose (onbalans) in de darmflora.

Een slecht dieet en een darmflora die uit balans is kunnen een onderliggende oorzaak zijn van depressies. De verbinding tussen voeding en depressie is de stille ontsteking.

Wanneer wordt de behandeling van depressie verbeterd?

Alhoewel er steeds meer en steeds vaker connecties duidelijk worden tussen het spijsverteringssysteem en de algehele gezondheid in de medische wetenschap duurt het over het algemeen 20 jaar voordat nieuwe informatie is opgenomen, geaccepteerd en toegepast.

Tot die tijd, breng zelf belans in je spijsverteringssyteem om je lichaam maar ook je geest te helpen

 

 

 

Write A Comment