Omega-3 Essentieële vetzuren zijn de vetzuren die het lichaam wel nodig heeft maar niet zelf kan maken.

Deze nutriënten moeten dus uit de voeding komen.

De mooiste en lekkerste vorm van vetzuren consumeren is het eten van verse vette wilde vis.

Wilde vis?

Tot een paar jaar geleden was gekweekte vis een mogelijke bron van omega-3. Tot dan kregen de kweekvissen vismeel te eten. Dit vismeel is vervangen door soya-meel (GMO?). De gehalten aan omega-3-vetzuren zijn te laag. Voorbeelden van vis rijk aan vetzuren; makreel, zalm, ansjovis, haring. Vergis je niet, de meeste witte vis, vissticks en bewerkte vis bevatten nauwelijks omega-3-vetzuren.

1000 MG Visolie, hoeveel omega-3 zit daarin?

Consumenten worden massaal misleid als het om etiketten en advertenties gaat. Waar de ene aanbieder schreeuwt dat er wel 1000 mg visolie in 1, 2 of 3 capsules zit, meldt een ander netjes hoeveel omega-3 een capsule bevat.

Visolie bevat een bepaalde hoeveelheid omega-3 vetzuren, uitgedrukt in EPA, DHA en soms “overige omega’s”. Omega-3 (visolie) wordt als supplement gebruikt voor de EPA en DHA. Controleer goed de exacte hoeveelheid van deze essentiële vetzuren per 1 capsule. Dan is een goedkope schreeuwende aanbieder met visolie vaak niet eens de meest voordelige keuze in vergelijking met een omega-3-capsule, waar geconcentreerde visolie wordt gebruikt.

Twee tot vier keer vis eten per week…..

Niet iedereen heeft evenveel omega-3 nodig. Het nadeel van een therapeutische dosis omega-3 consumeren uit vis is de heoveelheid toxinen en zware metalen die geconsumeerd worden. Belangrijk bij het kopen van vis is het gebied van herkomst. Aub zo onvervuild mogelijk als het kan.

Een geconcentreerd supplement is vrij van zware metalen en toxinen, vermits het onafhankelijk geanalyseerd is. Een voorbeeld van een onafhankelijke analyse is IFOS.

IFOS is het International Fish Oil Standards Program. Omega-3 visolie produkten die dit keurmerk voeren laten elke produktie analyseren door IFOS. Vervolgens zijn de anaylse-rapporten inzichtelijk voor de consument en voorschrijver.

 

 

 

 

Write A Comment